Waarom empaten juist verborgen narcisten aantrekken

Als er iets is wat ik de laatste jaren heb aangetrokken zijn het vrouwen en mannen met verborgen narcisme. Het is al een jaar of 10 zo en dat was kennelijk nodig om diepe zelfliefde te ontwikkelen dus even een bedankje voor alle verborgen narcisten om mij terug te brengen naar mezelfπŸ™πŸ˜‰

De klassieke narcist zou ik nooit aantrekken want die valt meteen op. Maar de verborgen narcist, de naam zegt het al zit dieper verborgen en daar trapte ik dus kennelijk wel in, omdat mijn verlangen naar liefde zo groot was en zij dat haarfijn aanvoelde als ΓΌber betrokken mensenπŸ˜‰

Verborgen narcisten zijn namelijk in het begin mega empathisch, maar dat is niet echt, omdat het aangeleerd gedrag is. Van binnen zijn ze leeg en uitgehold en komen ze bij jou energie tanken en zijn ze alles behalve echt werkelijk empatisch.

Dit gebeurd heel subtiel het staat ook los van klassiek narcistisch gedrag, waarbij de narcist zichzelf meteen al geweldig vindt en dat uitgebreid verteld en zal laten zien. De verborgen narcist is wat op de achtergrond, maar heeft dezelfde agenda maar dan meer verborgen.

De verborgen narcist zal je laten denken dat ze net als jij ook niet zoveel eigenwaarde hebben en precies snappen hoe dat voelt. Vaak hebben ze hetzelfde meegemaakt als jij en vind je daarin een diepe klik. Misschien is het diep ergens van binnen wel een traumabond. Je hebt ergens hetzelfde trauma. Je komt liefde te kort.

Verborgen narcisten handelen wel anders. Ze zijn vaak vol van zichzelf maar uiten dat niet in het openbaar hebben vaak veel kennis over mensen en processen en willen jou wel eens even de les vertellen die zij allang hebben gehad, want ze doen heel veel innerlijk werk zeggen zeπŸ™ˆ

En dat lijkt ook zo want ze hoppen van opleiding naar opleiding van cursus naar cursus en van retreat naar retreat dus jij denkt wowwww wat goed ze werken wel echt aan zichzelf of ze zijn de guru zelfπŸ˜‰

Maarrrr de clou zit hem in het feit dat ze er niks mee doen omdat ze niet kunnen voelen, niet echt althans, want het lijkt alsof ze dat heel goed kunnen. Ze zeggen dat ze dat kunnen en dat vinden ze ook echt van zichzelf dat is zo hilarischπŸ˜‚

Het zijn de mensen die je eerst helemaal geweldig laten voelen en je heel goed begrijpen. Jouw het gevoel geven dat je er echt toe doet, maar als ze je eenmaal binnen hebben zullen ze alles gebruiken en doen om je in hun veld te houden om je energie te tanken, want daar gaan ze goed op.

Ze hemelen je op en duwen je soms in dezelfde zin weer de grond in. Dit doen ze omdat het hun een goed gevoel geeft en omdat ze vooral niet willen dat jij teveel happiness uitstraald want dan gaan ze dat wel eens even de kop indrukken.

Nee zij moeten alleen shinen en samen shinen kennen ze niet, zij zijn de ster niet jij🀭

Ze misbruiken jouw liefde en aandacht die je ze geeft en vullen zichzelf ermee op. Maar als het hun even niet uitkomt of ze hebben wat beters te doen, iets leukers, spannenders of ze hebben even geen zin in jouw zware gedoe dan zijn ze weg en laten jou met de ellende zitten die ze notabene zelf veroorzaakt hebbenπŸ€” zie je hoe dat werkt?

Als het het goed gaat met je dan zullen ze dat op de een of andere manier wel ten gronde richten, want ze willen dat je niet teveel straalt in ieder geval niet meer dan zij en ze zullen je ook niet includen in hun succes of als zij leuke dingen gaan doen. Nee alles is voor BassieπŸ˜‚πŸ˜‚

En zodra jij ze doorhebt en ze wijst op hun gedrag dan worden ze extreem boos. En dat heb jij natuurlijk gedaan. Dat is jouw schuld dat zij boos worden en dat zij zich zo shit voelen als je hun wijst op hun gedrag.

En dan kickt de empaat in jou aan en ga jij keihard werken om ze zich goed te laten voelen en alles op te lossen wat jij ze hebt aangedaanπŸ™ˆ En als ze zich weer goed voelen hoor en zie je ze niet want dan pakken ze hun fijne leventje weer op, totdat het weer goed gaat met jou en ze je energie weer willen komen tanken.

Als er drama is weten ze jou wel te vinden want ja jij kan nu eenmaal heel erg goed luisteren en soms kunnen zij dat ook dus voel jij je gehoord en je begrijpt elkaar zo goed.

Maar telkens als jij denkt dat het goed gaat dan beginnen ze weer te zoeken naar iets in jou wat niet goed is. Ze zeggen dat jij de dramaqueen bent terwijl jij dat niet bent. Ja je hebt trauma dat wel, maar drama is wat anders.

Ook heb je al zoveel aan jezelf gewerkt volgens de verborgen narcist heb jij nog heel veel trauma en zullen je wel zoeken naar je wonden, want jou van slag maken is het hele doel, want dan voelen zij zich weer goed diep van binnen en gaan zij weer hun eigen pad omdat ze jou dan even te zwaar vinden.

Ze laten ook niemand echt toe in hun hart ja heel even en dan lijkt het zo fijn en dat gevoel daar blijf jij als empaat aan vast houden want dat voelde zo goed. Maar dat gevoel gaan ze je nooit meer geven, omdat het hart leeg is en ze geen liefde kunnen ontvangen.

Ze maken ontzettend veel drama en laten jou geloven dat alles aan jou ligt. En omdat jij zo empathisch bent ga jij vervolgens weer naar binnen keren en je schuldig voelen en denken dat alles aan jou ligt.

Als je een lage eigenwaarde hebt maken ze juist daar misbruik van. Vaak zijn hun targets vrouwen of mannen met een misbruik verleden en dat hebben ze waarschijnlijk zelf ergens ook meegemaakt anders doe je niet zo denk ik. Want gek genoeg draag je vaak ergens dezelfde pijn van binnen en daar trok je elkaar onbewust op aan.

Ze zullen ook nooit echt om jou geven al doen ze alsof ze dat wel doen. Elke keer maken ze jou weer klein met of een gemene opmerking of een opmerking die jou weer hoop geeft dat ze je wel zien en willen, maar ze willen alleen zichzelf zien. Zodra je ze niet meer voedt gaan ze op zoek naar iemand anders om zich aan de laven.

Verborgen narcisten hebben ook altijd een heel zielig verhaal waardoor de empaat denkt te moeten helpen en dat de empaat wel de liefde kan geven die ze nodig hebben. Maar dat gebeurd niet want ze kunnen geen liefde ontvangen en de empaat raakt leeg, keer op keer.

Ook zijn ze in een ruzie in staat om binnen 5 minuten alles wat jij zegt om te draaien en het op jou te projecteren en jou te laten denken dat alles aan jou ligt en alles maar dan ook alles wordt omgedraaid waardoor jij in de war raakt en inderdaad gaat denken dat het misschien toch ergens wel aan jou zou kunnen liggen.

Dit patroon heeft er bij mij al zo vaak voor gezorgd dat ik wanneer ik goed in mijn vel zat en volop straalde ze weer terug kwamen. Want ze houden alleen van je als je sterk bent, genoeg geld hebt om hun te verwennen, want anders kunnen ze geen energie van je krijgen.

Het enige gevoel waarmee ze je vaak achterlaten is verdriet, boosheid en teleurstelling.

Dit komt omdat zich totaal vervuld voelen en jij leeg achterblijft. Ze plukken je totaal kaal en jij blijft maar denken “ja maar hij of zij houdt wel van me” maar dit is geen houden van. Liefde doet geen pijn en als het dat wel doet is het geen liefde.

Iemand die echt liefdevol is zal jou nooit kwetsen en zal altijd kijken naar hoe het voor jullie allebei het beste is en zal ook willen dat zowel de ander als jij gelukkig is.

Empaten handelen in groepsbelang narcisten niet die willen alles alleen maar goed hebben voor zichzelf en jij hoort daar telkens niet bij.

De meeste empaten hebben een diepe wond en daar maakt de narcist dankbaar gebruik van, want de empaat zoekt naar liefde en vergeet zichzelf daarbij. Dus de grootste les voor een empaat is zelfliefde ontwikkelen.

En dat was mijn grootste les de afgelopen 10 jaar dus zelfliefde leren en dat handelen vanuit groepsbelang ook betekent mezelf niet te vergeten. Iets moet een win win situatie zijn anders is het geen groepsbelang.

Heb jij ervaringen met verborgen narcisten op je pad naar zelfliefde? Ik ben benieuwd laat een comment achter en mocht je er nog niet uit zijn en hulp willen. PB me dan ik kan je hiermee helpen omdat ik exact weet hoe het werktπŸ˜… Been there, done that

De weg naar gezonde relaties is de weg naar zelfliefde en eigenwaarde

Fijne dag vandaagπŸ¦‹πŸŒˆπŸ’—

#narcisme#verborgennarcist#highsensitivity#empath#empathie#patronendoorbreken#zelfliefde#schaduwwerk#trauma#relaties#Liefde#energyhealing#empowerment#hart#ondernemers#zelfontwikkeling#zelfreflectie

Kristel helpt ambitieuze sensitieve ondernemers aan een vervullend en spetterend liefdesleven 

Follow me

Deel wat jij er over denkt

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}