“Zo wat ben jij een gifkikker”

Laatst had ik zo veel gepikt en geslikt van een vriendin en ineens werd ik echt heel boos en toen zei die vriendin “wow dit is giftig” en dat klopte ook soms kan ik heel giftig zijn, dan ben ik net een gifkikker die zijn gif eruit gooit alsof ik moet afscheiden wat niet van mij is en dus naar buiten moet.

Vaak gebeurd dat als ik al te lange tijd dingen gepikt en geslikt hebt voor de lieve goeie vrede maar niks ervan heb gezegd. Dit komt natuurlijk uit pleasegedrag voort om de ander maar niet een vervelend gevoel te geven.

Meestal wil ik de harmonie behouden maar omdat iemand me dan zo diep raakt, kan ik dat dan ook niet meer. Ik heb me dan al te lang ingehouden, omdat ik die ander geen pijn wilde doen en veels te veel ingeslikt en gepikt heb.

Vaak zijn het zulke kleine opmerkingen dat ik denk “laat maar” maar ja die laat maars kroppen zich op en worden grote monsters dus die moeten er dan uit en dat is dan soms ineens heel giftig

Maar gif kan natuurlijk ook als medicijn dienen. Kijk maar naar de kikker en de pad die zetten we in om te reinigen en te reizen in andere dimensies.

Als iemand heel boos wordt zie het dan niet als een aanval maar gebruik het als medicijn. Als de ander door het gif wat ze spuien iets bij jou naar boven brengt en jij wordt ook geraakt door wat ze zeggen. Wees dan blij. Dan komt er wat in je in beweging. E-motie is energy in motion.

Boos zijn is niet fijn maar als het ontlaadt lucht het wel op en als de ander jou ook boos maakt en jij kan het zelf niet uiten keer dan naar binnen.

Voel wat je eigen pijn is en weet dat de ander vaak dezelfde pijn voelt, want elke emotie heeft een frequentie en elke frequentie maakt iets los in jou wat nodig is. Dus die ander is je spiegel.

Wees dankbaar als mensen je raken, zij geven jou de kans om te helen, zie het als een kadootje. Het is aan jou om er verbolgen of haatdragend over te zijn, maar je kan het ook zien als liefde.

Je kan jezelf vergeven voor de boosheid die je eigenlijk zelf voelt van binnen en door de ander weerspiegeld krijgt. Of de boosheid die de ander voelt voor jou en jou spiegelt. Wees mild voor jezelf en voor de ander, jullie dragen hetzelfde pijnstuk.

Weet dat die persoon zoveel van je houdt en dingen tegen je zegt die je eigenlijk ook moet horen omdat ze zo toxisch zijn en dus vast zitten in jouw systeem en zij zeggen het, maar vaak zijn het dingen die jij ook ergens diep van binnen bewaard had en dan geraakt worden en aan het licht komen en dus ook bij die ander leven van binnen anders raakte het jullie beiden niet

Wees lief voor jezelf en trek je op zo’n moment na een heftige gifaanval even terug. Je moet dan ook even herstellen.

Dat werkt met planmedicines ook zo. Als je kijkt naar kikkergif of paddengif en alle andere plantmedicijnen heeft het een helende werking.

Je wordt er eerst ziek van om vervolgens te reinigen en te kunnen helen van binnen. Vaak hebben we namelijk in ons binnenste diepe wonden die zijn gaan infecteren totdat ze geraakt worden.

Maar na gebruik van plantmedicijnen komt rust en voel je je schoon, helder en rustig. Dat is met ruzies en boosheid net zo, het ruimt oude shit op die er al te lang zat. Zie het als een emotionele schoonmaak.

De fout die vele maken is dat we erin blijven hangen en het niet als kadootje zien en haatdragend worden, maar daar heb je alleen jezelf mee. Maar vergeef die ander en nog belangrijker. Vergeef jezelf.

Ho’oponopono helpt mij. Het is een hawaiaans vergevingsritueel voor je innerlijke familie. Het bevrijd oud familiekarma. En je vergeeft jezelf en je innerlijke familie zoals het kind in jou, de moeder in jou en de vader in jou en zeg deze vier zinnen tegen ze (en dus tegen jezelf)

Het spijt me

Vergeef me

Ik hou van je

Dank je wel

Met deze vier zinnen schoon je jezelf op van alle oordelen en pijn. Je hoeft oude shit niet meer te dragen en laat het gif van de ander en van jezelf je niet ziek maken maar reinigen.

Als je het zo kan zien is elke aanval een genezing. En als het te heet onder je voeten wordt en het is te giftig trek je dan even terug. Geef grenzen aan dat je rust nodig hebt en herstel.

Wees lief voor jezelf en durf grenzen te zetten

Sommige mensen kunnen trouwens heel giftig worden als jij grenzen zet🤣 dus ja ben daar ook op voorbereid. Ik maak het momenteel veel mee. Maar weet dan dat het een teken is dat jij sterker aan het worden bent en die ander ook.

Heb jij ook last van boosheid en kan je er moeilijk mee omgaan of worden mensen vaak juist boos op jou en heb je mijn hulp nodig. PB me dan even. Ik help je graag, want ik weet hoe lastig het soms is om in een toxische omgeving te leven waarin iedereen veel trauma in zich draagt.

Ik ben een boek aan het schrijven “Vrij van Liefdesverslaving” wat gaat over een weg uit toxische narcistische dynamieken.

Daarnaast ben ik een traject aan het maken wat gaat over meer zelfliefde om zo betere en gezondere relaties te creëren zonder drama. Te ontsnappen uit toxische relaties en het innerlijke drama wat je draagt.

Mijn expertise ligt vooral op het vlak van zelfliefde en bewustwording in (liefdes)relaties in codependency, narcisme, bindingsangst, verlatingsangst, sexueel misbruik trauma, innerlijk kind werk, lichaamswerk en HSP.

Als je niet meer weet hoe je eruit komt dan kan je mij een PB sturen dan help ik je persoonlijk met een traject om je te leren gezonde grenzen aan te geven op elk vlak.

Zowel energetisch als met woorden, zodat je steviger op je benen kan staan en meeveren zonder er last van te hebben dat je breekt en elke keer van de weg wordt getrokken.

#boosheid#emoties#narcisme#hsp#relaties#empowerment#grenzenaangeven#spiritualgrowth#familie#trauma#verdriet#zelfliefde#ondernemerschap#familiekarma#Angst#plantmedicine#codependency#toxischerelaties#seksueelmisbruik#highsensitivity#misbruik#traumahealing

Kristel helpt ambitieuze sensitieve ondernemers aan een vervullend en spetterend liefdesleven 

Follow me

Deel wat jij er over denkt

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}