“Als je geen geld hebt, tel je niet en ben je waardeloos”

Dit is een overtuiging die ik diep in mij droeg en waar ik me opnieuw heel bewust van werd.

“Je moet hard werken voor geld” ook die zwerfde nog rond in mijn systeem.

Ik telde alleen maar in de familie van mijn vaders kant als ik hard werkte en vooral niet ging piepen als ik ziek werd of pijn had.

Ik had geen sterk lichaam en veel fysieke klachten (fibromyalgie )door alle trauma wat ik onbewust mee zeulde dus viel ik steeds uit en dan werd ik gezien als zwak. Want als je niet werkt ben je zwak en niks waard, want zonder geld ben je niks en niemand!

Waardeloos voelen heeft te maken met je eigenwaarde. Als jou maar vaak genoeg verteld wordt dat je zonder hard te werken en zonder geld zwak bent en waardeloos dan ga je dat geloven.

Hard werken is DE standaard in deze wereld en geld geeft koopkracht en macht dat is duidelijk zichtbaar op aarde. Maar waar het aan mist is mensen die HART💗 werk doen, hard werken aan hun hart😉

Wat we nodig hebben is mensen met veel geld die een hart hebben en andere mensen zonder veel geld niet zien als waardeloos maar ze juist stimuleren om zich weer waardevol te voelen. En de uitdaging is dat jij jezelf gaat zien als waardevol, want echte waarde zit van binnen.

Jouw eigen hart vrij maken dat is het meest waardevolle werk dat je in het leven kan doen om je echt diep gelukkig te voelen.

Het innerlijke hart werk doen om je te bevrijden van pijn en verdriet en om je weer 1000% waardevol te voelen. Zodra je die gemasterd hebt dan kan je alles toelaten en zal alles stromen. Als je hart vrij voelt dan voel je je krachtig en gelukkig.

Als je weinig of geen geld hebt, heb je dus geen kracht totdat je deze overtuiging gaat omzetten naar kracht. Veel of weinig geld zegt niks over jou kracht, jouw eigen waarde of over je capaciteiten.

Het zegt iets over je eigen waarde in hoe jij over jezelf bent gaan denken door wat je familie en de meeste mensen om je heen altijd hebben gezegd.

Je ben dat gaan aannemen als waarheid, maar het is onzin, jij bent namelijk heel veel waard of je nu veel of weinig geld hebt. En veel of weinig geld van binnen kan je je nog steeds waardeloos voelen omdat dat de grond overtuiging is.

Als je veel geld hebt en je voelt je waardeloos diep van binnen dan heb je vast dit geld verworven uit compensatiegedrag. Hard werken en veel verdienen en iedereen laten zien wat je hebt omdat je je anders niks voelt.

Bedenk je eens als jij nu ineens geen geld meer hebt en alle bezittingen worden je afgenomen…..

Je hebt geen baan meer, geen bedrijf meer, geen titel en wie ben je dan nog?

En vooral hoe voel jij je dan?

Ik weet dat ik mij diep van binnen altijd heel waardeloos heb gevoeld, omdat ik maar niet kon voldoen aan de voorwaarden van hard werken om gewaardeerd te worden.

Ik deed het zeker, maar viel keer op keer uit. Fysiek, mentaal, emotioneel compleet gebroken. Totdat ik leerde dat het leven niet altijd allemaal maar over geld gaat.

Geld is fijn en handig en als je het niet hebt is dat lastig, maar het zegt NIKS maar dan ook niks over jouw eigen waarde, remember that😃

“Jij bent niks waard zonder geld” dat was dus een van de oude programmeringen waar ik afgelopen week afscheid van nam. Ik heb hem vervangen door ” ik ben heel veel waard, met of zonder geld, want eigen waarde komt van binnen”

Het zijn niet de personen die je leven tot een hel kunnen maken, maar de patronen die in jou reageren op de ander en dat zullen blijven doen, totdat jij ze op gaat ruimen en hart werk gaat doen ipv hard werken😉

Weet ook dat deze oude overtuigingen en patronen en verdedigingsmechanismen die jou ooit veilig hielden nu averechts werken en je af breken tot op het bot, zodat jij weer opnieuw kan bouwen aan gezonde overtuigingen en gezond gedrag en je eigenwaarde weer mag opbouwen net als ik😄

Wie herkent dit dat je familie en omgeving je eigenwaarde hebben bepaald en wie wil er samen met mijn bouwen aan een eigenwaarde die echt staat als een huis en waar niemand nog ooit aan kan tornen?

Deel je verhaal hieronder of PB me

Samen hart werk doen ipv hard werken

Doe je mee?

Fijne dag vandaag 🥰

#schaduwwerk#patronendoorbreken#ondernemers#highsensitivity#empowerment#hart#groeien#energyhealing#hardwerken#geldverdienen

Kristel helpt ambitieuze sensitieve ondernemers aan een vervullend en spetterend liefdesleven 

Follow me

Deel wat jij er over denkt

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}