Emotioneel onbeschikbare vrouwen ineens snapte ik het waarom ik ze aantrok

Ik vroeg me al tijden af hoe het toch komt dat ik steeds dezelfde vrouwen aantrek? Vrouwen die snakken naar liefde, warmte, aandacht en aanraking en dat willen onderzoeken met mij.

Elke keer als het erop aan kwam durfden ze niet voor mij te kiezen. Ze kozen voor zichzelf, hun business of hun eventuele partner die op de achtergrond aanwezig bleef.

Maar dus niet voor mij en de liefde tussen ons. Maar goed ik had alles wat ik zocht altijd in relaties gehad en ineens lukte het niet meer en juist dat stuk snapte ik niet.

Want het ging eerder altijd heel makkelijk en anders en waarom lukte het nu ineens al jaren niet meer een fatsoenlijke relatie op te bouwen.

Ik ging dat bij mezelf zoeken uiteraard omdat ik weet dat het in mezelf zit maar ik kwam er niet uit.

Als ik terug kijk naar die relaties die zogenaamd wel liepen vond ik uit dat het relaties waren gebaseerd op codependency en oud trauma/traumabonding en dat maakte dat ze gezond leken maar dat totaal niet waren natuurlijk.

Ik kon niet zonder hun en zij niet zonder mij. Niet gezond natuurlijk. Je moet je in je alleen zijn ook helemaal oké voelen.

Maar in 2014 waarin mijn laatste echte serieuze relatie eindigde had ik kennelijk besloten dat ik die pijn van separatie nooit meer wilde voelen.

Dus ging ik mijn eigen hart afsluiten en dat was het antwoord. Ik durfde gewoon mezelf niet meer echt te verbinden, omdat ik bang was mezelf te verliezen in de ander en weer opnieuw pijn te voelen van afwijzing en verlating.

Vanaf dat moment trok ik dus alleen maar vrouwen aan die liefde zochten, het kregen bij mij, zich kapot schrokkken en ook niet durfde te openen. En daar begonnen de aantrek en afstoot spelletjes en gingen we steeds in boosheid uit elkaar.

Niet los van elkaar willen, maar ook niet met elkaar kunnen, want daar kwamen steeds een hoop triggers omhoog. Verlatingsangst en bindingsangst waren de continue dynamiek.

Voor mij waren de afgelopen 10 jaar echt een tijd om diep terug te keren in mijn eigen hart en daarom gebeurde dat. Elke afwijzing bracht me dieper in mijn eigen hart. Die vrouwen lieten mij alleen maar zien en voelen wat er nog te helen viel alleen dat was natuurlijk heel pijnlijk.

Langzaamaan begon ik meer van mezelf te houden en werden de vrouwen om me heen ook zachter tegen mij en ben ik nu op het punt dat ik mezelf emotioneel gezond voel en ook veel fijnere vriendschappen heb die zacht zijn en waarin alles mag zijn. Zachtheid, maar ook boosheid gewoon het complete plaatje

Hoe zit dat bij jou heb jij struggles in de liefde of in je vriendschappen?

#liefdesbang#relatiedynamieken#hart#emotional#relaties#zelfliefde#spiritualgrowth#schaduwwerk#relationship#highsensitivity#trauma#sexualhealing#relatiedynamieken#vrouwen#verlatingsangst#Bindingsangst#emotionalhealing#emoties

Kristel helpt ambitieuze sensitieve ondernemers aan een vervullend en spetterend liefdesleven 

Follow me

Deel wat jij er over denkt

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}