“Jij begrijpt mij echt niet he, laat maar en ik ga het ook niet meer uitleggen”

Dit is wat ik vaak gezegd heb als ik in een relatie zat in welke vorm dan maar ook, omdat ik dan weer het gevoel had me te moeten verklaren voor iets wat ik voelde en niet goed uit kon leggen.

Meestal omdat de ander niet open stond om te luisteren en ik teveel voelde en mijn gevoel blokkeerde en ook niet meer kon uitleggen wat ik eigenlijk nu echt voelde

Een van de meest voorkomende problemen in relaties is de communicatie en elkaar gewoon totaal niet begrijpen.

De een zegt wat en de ander krijgt het anders binnen omdat die ander niet begrijpt hoe jij het bedoeld. Soms lijkt het of je een andere taal praat en dat is eigenlijk ook zo.

Je hebt mensen zoals ik die vanuit hun hart communiceren vanuit emoties en gevoelens willen uitleggen wat ze voelen, maar als je dat probeert bij iemand die niet verbonden is met het hart maar vol in het hoofd zit dan gaat dat mis.

Mentale communicatie en hart communicatie zijn 2 totaal verschillende dingen. Mentale communicatie gaat met woorden en de communicatie vanuit het hart gaat via vibraties.

Soms kan je zelfs elkaar beter knuffelen en helemaal geen woorden gebruiken, maar vaak zijn we daar te boos of teleurgesteld voor en zijn we na een ruzie dichtgeklapt in ons hart.

Knuffelen zou wel de DE oplossing zijn om alles los te laten in woorden en ladingen die je lichaam draagt, zodat je zenuwstelsel weer tot rust kan komen.

Ruzies en discussies ontstaan eigenlijk altijd omdat de woorden die gekozen worden niet resoneren met de ander. Daarom snapt de ander jou ook niet en snap jij die ander ook niet altijd. Twee verschillende talen dus.

Als empaat is het wel zo dat je je altijd wel kan verplaatsen in de ander en dat juist maakt het zo moeilijk om boos te blijven of bij je eigen standpunt te blijven, omdat je alles voelt wat de ander voelt en bedoeld en die oh zo goed begrijpt.

Alleen die ander snapt jou vaak niet omdat ze niet of minder empathisch zijn of gewoon geen moeite willen doen om het te snappen.

Waar het bijvoorbeeld bij mij vaak mis ging is het feit dat ik als sensitief persoon alles voel wat niet gezegd wordt onder de waterspiegel. Ze zeggen “ik hou van je” maar diep van binnen voelde ik dat dan totaal niet. Ik dacht dan als je echt van me houdt doe je bepaalde dingen niet die mij echt pijn doen

Meestal zeiden ze dat alleen maar om iets anders voor elkaar te krijgen en uit pleasegedrag of als ze weer eens veel te ver waren gegaan en ik dat had toegestaan omdat ik toen nog niet beter wist 🙈

Als iemand iets zegt en de woorden kloppen niet met de energie die eronder zit dan kan ik daar ook niks mee. Dan denk ik “wie hou je nu voor de gek?” Mij niet want ik voel en ken energie als geen ander, mij houdt je niet voor de gek met woorden alleen.

Ik denk dan “laat het maar zien” Loze woorden zeggen niks. Daden wel. Woorden waar een andere lading onder zit als die gezegd worden voelen nooit fijn. Ik ga aan op ladingen die deze woorden dragen.

En vaak gaat de ander dan in ontkenning dus dat maakt dat ik dan denk, “weet je laat maar het heeft geen zin en ik ga mezelf niet meer uitleggen”

Ergens is dat natuurlijk vroeger ook vaak gebeurd dat ik me constant maar moest uitleggen en verklaren omdat ik op gevoelsniveau communiceerde en alle volwassenen om me heen op mentaal niveau, omdat ze totaal de connectie met hun gevoel kwijt waren.

Laat daar nou net mijn taak liggen om dat mezelf te leren hoe ik beter kan communiceren en woorden van gevoel kan vertalen naar mentale constructies zodat ze toch binnen komen. En al die inzichten deel ik dan natuurlijk weer met de mensen die met hetzelfde zitten.

Ben jij vaak bezig met uitleggen aan de ander wat je nu eigenlijk voelt en bedoeld of kan die ander jou gewoon aanvoelen en zijn woorden niet nodig?

Hoe zit dat ik je liefdesrelatie?

Hoe zit dat in je vriendschappen?

En communiceer je in je liefdesrelatie hetzelfde als in je vriendschappen?

Ik ben benieuwd wil je het delen?

En heb je hulp nodig in je relatie of überhaupt in leren communiceren via je hart stuur me dan een PB dan kunnen we een Discovery Love Call inplannen en jou en je liefdesleven wen boost geven

Liefs en een fijne dag vandaag🥰🌈💗🔥

#relaties#zelfliefde#zelfreflectie#hart#communicatie#empath#empowerment#ondernemers#schaduwwerk#highsensitivity#liefde#ruzie#geweldlozecommunicatie#vibratie#knuffelen

Kristel helpt ambitieuze sensitieve ondernemers aan een vervullend en spetterend liefdesleven 

Follow me

Deel wat jij er over denkt

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}